Om Barndrømmen

Der er i dag en skæv fordeling i samfundet, både socialt og geografisk, når det handler om børns adgang til kunst og kultur. Flere og flere børnefamilier lever i dag et liv i fattigdom og er omfattet af en social virkelighed, der kan italesættes som socialt ekskluderende. Denne økonomiske sårbarhed kan have vidtrækkende langsigtede konsekvenser for den enkeltes uddannelsesniveau og tilknytning til arbejdsmarkedet.




Barndrømmen arbejder for, at kunst og kultur skal blive en hjørnesten i alle børns hverdagsliv.


Foreningen har derfor siden 2010 udviklet helhedsorienterede kulturtilbud, der har til formål at skabe et fundament for, at alle børn inkluderes i vores samfund på tværs af forskellige samfundsgrupper.

Ved at fokusere på kulturen som et samlingspunkt ønsker vi at skabe bæredygtige fællesskaber, der kan understøtte og skabe en kulturel dannelse, der inkluderer individets muligheder for at udforske verden og udvikle personlige meninger og stillingtagen. Ved samtidig at engagere det nationale samfund, med inspiration fra et internationalt netværk, styrker Barndrømmen gennem kulturelle og kunstneriske oplevelser og aktiviteter det enkelte barn i at indfri sit potentiale og forfølge sine drømme – uanset barnets sociale, økonomiske eller geografiske baggrund.

Adgang til kunst og kultur er altså ikke kun et spørgsmål om kulturel berigelse, men også om demokrati, inklusion og medborgerskab. Det kommer ikke kun det enkelte barn til gode – også samfundet, fordi vi støtter børn i at se sig selv som aktive medborgere.

Barndrømmen er bl.a. modtager af Gerdaprisen med begrundelsen: ’Barndrømmen er et pragteksempel på organisering af frivillighed og inddragelse af civilsamfund og har udvist særligt initiativ samt udviklet nye metoder, der er omsat i handling og styrker børns gode livsvilkår’.

Barndrømmen blev stiftet i 2010 af Dorthe Foged.